Turista kelimenin tam anlamıyla "turist" demektir. Sık kullanılan bir kelime ama Bad Bunny burada onu çok metaforik ve duygusal bir şekilde kullanıyor.
Şarkıda "En mi vida fuiste turista" (Hayatımda bir turisttin) diye söylüyor, yani sevgilisinin hayatının sadece güzel, yüzeysel taraflarını gördüğünü, tıpkı tatildeki bir ziyaretçi gibi. Onun gizli acılarını ya da "heridas" (yaralar) hiç görmedi, bu da yüzeysel bir ilişki için güçlü bir metafor oluşturuyor.
Bu şarkı geçici bir aşkı anlatıyor ve Bad Bunny bunun için mükemmel bir benzetme kullanıyor: turist. Karşısındakine "En mi vida fuiste turista" (Hayatımda bir turisttin) diyor, yani sadece kısa süreliğine oradaydı. Sadece iyi tarafları gördü, hayatının en güzel anlarını, mesela muhteşem bir gün batımını ya da eğlenceli bir dansı. İtiraf ediyor: "Tú sólo viste lo mejor de mí / Y no lo que yo sufría" (Sen sadece en iyi halimi gördün / Ve neler çektiğimi değil).
Kırgın değil aslında. Eski yaralarını iyileştirmenin onun görevi olmadığını bile söylüyor. Bunun yerine, uzun zamandır duygularını sakladığını anlatıyor çünkü "Tengo miedo que me hagan más daño" (Bana daha fazla zarar vermelerinden korkuyorum). Şarkının havası rahat ve kabullenmiş: aralarında bir şey olursa harika, olmazsa da sorun değil diyor. Şimdilik anın tadını çıkaralım, çünkü gece güzel, ama sevgiyle eklediği gibi "Pero no tanto como tú" (Ama senin kadar değil).