Huissier kelimesi 'icra memuru' anlamına gelir. Bu kelime, günlük konuşmada veya şarkılarda sıkça karşımıza çıkmayan, daha spesifik ve çarpıcı bir terimdir.
Şarkıda Stromae, hayatın getirdiği sorunlar zincirini anlatırken, borçların sonunda bir 'huissier' yani icra memuruna yol açtığını belirtir. Bu, modern yaşamın getirdiği stres ve finansal sıkıntıları vurgulayarak dinleyicinin dikkatini çeken güçlü bir kelimedir.
Stromae'nin "Alors On Danse" şarkısı, hayatın getirdiği tüm o bitmek bilmeyen sorunlara karşı bir isyan çığlığı gibi! Şarkı, bizi bir döngünün içine sokuyor: "Qui dit étude dit travail" [Çalışma diyorsan iş demektir] ile başlayıp, borçlar, aşk acıları, kayıplar ve dünya dertleriyle devam ediyor. Sorunlar hiç bitmiyor gibi, değil mi? "Car les problèmes ne viennent pas seuls" [Çünkü sorunlar yalnız gelmez] derken, sanki hepimizin içinden geçen bir şeyi dile getiriyor.
Ama işte tam da bu noktada şarkı bize bir çıkış yolu sunuyor: Dans etmek! Tüm bu dertlerden kaçmak, unutmak için "Alors on danse" [Öyleyse dans ediyoruz] diyor. Hatta öyle bir an geliyor ki, "Est-ce la zik ou les problèmes?" [Müzik mi yoksa sorunlar mı?] diye soruyor. Müziğin bizi alıp götürdüğü, dertleri unutturduğu o anı çok iyi anlatıyor. Ve sonunda, tüm bu karmaşadan sonra, yine dans ederek rahatlıyoruz. Bu şarkı, hayatın zorluklarına karşı müziğin ve dansın nasıl bir kaçış ve rahatlama olabileceğini harika bir şekilde gösteriyor.