Coleccionando kelimesi 'biriktirmek' veya 'koleksiyon yapmak' anlamına gelir. Bu şarkıda, KAROL G bu kelimeyi mecazi bir anlamda kullanarak, aşkta yaşadığı hayal kırıklıklarını ve acıları biriktirdiğini ifade ediyor.
Şarkının ana teması olan "coleccionar heridas" (yaraları biriktirmek) ifadesi, sanatçının yaşadığı duygusal zorlukları ve bu acıların zamanla nasıl biriktiğini çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Bu kelime, şarkının derinliğini ve duygusal yoğunluğunu vurgulayan önemli bir unsurdur.
Kolombiyalı süperstar KAROL G'den, efsanevi Marco Antonio Solís ile birlikte hüzünlü bir reggaeton parçası. Bu şarkı, sanki modern dünyada aşka yer kalmamış gibi hissettiğin o anlar için birebir. KAROL G, "Será que el amor no es pa' mí" [Belki de aşk bana göre değil] diye sorarak başlıyor ve acaba mutlu olmak için "como el resto y me toque fingir" [herkes gibi olup rol mü yapması gerektiğini] sorguluyor.
Şarkı, günümüzdeki yüzeysel ilişkilere bir eleştiri getiriyor. KAROL G, uzmanların bile "se quedó el amor en otros tiempos" [aşkın eski zamanlarda kaldığını] söylediğini belirtiyor. Herkes duygularını saklarken, o "Yo no tengo ese talento / Yo sí siento todavía" [Benim öyle bir yeteneğim yok / Ben hâlâ hissediyorum] diyerek isyan ediyor. Acı çekmesine ve "coleccionar heridas" [yaraları biriktirmeye] devam etmesine rağmen, yine de sevginin mümkün olduğuna inanmak istiyor. Bu, kalbi kırık ama umudunu yitirmemiş herkesin şarkısı.