Cașcaval kelimesi Romencede kelimenin tam anlamıyla bir peynir türünü ifade eder, ancak bu şarkıda argo olarak “para” anlamında kullanılır. Şarkıcı, karşı tarafın kendisine para verdiğini iddia ettiğini söylerken bu eğlenceli ve akılda kalıcı kelime oyununa başvuruyor.
Dani Mocanu’nun “Domn’ Judecător” şarkısı, mahkeme salonunu gösterişli bir savunma sahnesine çeviriyor. Anlatıcı, hakkında yalan söylendiğini ve eski sevgilisinin onu hapse attırmaya çalıştığını iddia ederek hâkime sesleniyor: “Domn’ judecător, haide, fă-mi dreptate” [Sayın hâkim, hadi bana adalet ver]. Ona göre kadın hem mahkemede hem de ilişkileri hakkında gerçeği çarpıtıyor. “Că femeia minte așa cum fac toate” [Çünkü kadın, hepsi gibi yalan söylüyor] sözü açıkça genelleyici ve saldırgan. Şarkının mizahı da burada: Anlatıcı kendini tamamen masum ilan ederken karşı tarafı kıskançlık, sahte gözyaşı ve uydurma suçlamalarla suçluyor.
Sözlerde zenginlik ve statüyle övünme de davanın içine karışıyor. Karşı tarafın sevgilisini parasız ve zavallı gösterirken kendisi “Eu cu Lamborghini Urus” [Ben ise Lamborghini Urus’la] diyor. Ursus, Romanya’da bilinen bir bira markası; “n-are bani d-o bere Ursus” [bir Ursus birasına bile parası yok] dizesi bu küçümsemeyi daha da komik ve sert yapıyor. “Publi24” ise Romanya’daki ilan sitesi adı olarak geçiyor. Anlatıcı, sahte ağlamayla tutuklanmaya çalışıldığını söyler ve nakarat boyunca aynı isteğe döner: Hâkim onun tarafında olsun. Dil çok argo, kendini öven ve yer yer ağır hakaretlerle dolu. Bu yüzden şarkı, hukuki bir olayın sakin anlatımından çok, mahkemede bağırarak üstün gelmeye çalışan kibirli bir karakterin abartılı tiradı gibi dinleniyor.