Dimensione kelimesi 'boyut' anlamına gelir ve bu şarkıda oldukça merkezi bir rol oynar.
Måneskin, "L'altra Dimensione" (Diğer Boyut) diyerek sıkıcı ve gri bulduğu dünyadan kaçıp, renkli ve yeni bir dünyaya gitme arzusunu dile getiriyor. Bu kelime, şarkının ana temasını ve sanatçının hayal gücünü çok iyi yansıtıyor.
Måneskin'in "L'altra Dimensione" şarkısı, gri ve sıkıcı bulduğu dünyadan kaçıp renkli, yeni bir boyuta gitme arzusunu anlatıyor. Şarkıcı, "Son stanco delle vostre facce grigie / Voglio un mondo rosa pieno di colore" [Sizin gri yüzlerinizden yoruldum / Renkli, pembe bir dünya istiyorum] diyerek bu isteğini açıkça dile getiriyor.
Bu kaçış, Marlena adında gizemli bir figürle dans etmekle ve hayatın tadını çıkarmakla eş anlamlı. "Marlena sì portami a ballare / Stasera Marlena" [Marlena evet beni dansa götür / Bu gece Marlena] sözleri, Marlena'nın bu yeni, özgür dünyadaki rehberi olduğunu gösteriyor. Şarkı, küllerinden yeniden doğan bir Anka kuşu gibi, tutkunun tüm yaraları iyileştirebileceğini ve insanı uçurabileceğini vurguluyor. "Il ballo della vita" [Hayatın dansı] ifadesiyle, hayatın kendisinin bir kutlama ve dans olduğunu anlatıyor. Gerçekten de çok eğlenceli ve enerjik bir şarkı!