Surrender σημαίνει «παραδίδομαι» ή «υποχωρώ». Είναι μια δυνατή λέξη που συχνά χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό πλαίσιο, αλλά εδώ αποκτά μια πιο συναισθηματική διάσταση.
Στο τραγούδι, η Céline Dion μας ενθαρρύνει να μην «παραδοθούμε» στις δυσκολίες της αγάπης και της ζωής. Μας υπενθυμίζει ότι, ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να κρατάμε την πίστη μας και να μην εγκαταλείπουμε την ελπίδα.
Αυτό το τραγούδι της Céline Dion, "That's The Way It Is", είναι σαν μια ζεστή αγκαλιά από μια φίλη που ξέρει ακριβώς τι περνάς. Η Céline μας λέει ότι μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας και να καταλάβει την ιστορία μας, βλέποντας τον αγώνα που δίνουμε. Ξέρει ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά.
Είναι ένα τραγούδι που σε ενθαρρύνει να μην τα παρατάς στην αγάπη, ακόμα κι όταν είναι δύσκολο. Όπως λέει, "Don't surrender 'Cause you can win In this thing called love" [Μην παραδίνεσαι γιατί μπορείς να κερδίσεις σε αυτό που λέγεται αγάπη]. Μας υπενθυμίζει ότι η αγάπη έρχεται σε όσους την πιστεύουν, ακόμα και όταν η καρδιά μας αμφιβάλλει. Είναι μια όμορφη υπενθύμιση να κρατάμε την πίστη μας, γιατί η αγάπη τελικά κατακτά τα πάντα.