Η λέξη sleek σημαίνει «κομψός», «λείος» ή «απαλός». Περιγράφει κάτι που είναι λείο και γυαλιστερό στην εμφάνιση, συχνά υποδηλώνοντας κομψότητα και αποτελεσματικότητα.
Στο τραγούδι, η φράση «as sleek as a sheik» (κομψός σαν σεΐχης) δημιουργεί μια ζωντανή εικόνα πολυτέλειας και φινέτσας, περιγράφοντας κάποιον που κινείται με χάρη και αυτοπεποίθηση. Είναι μια ενδιαφέρουσα και όχι τόσο συνηθισμένη λέξη που προσθέτει μια ιδιαίτερη πινελιά στους στίχους.
Αυτό το τραγούδι των The Cure είναι μια ωδή στην αγάπη για την Παρασκευή! Ξέρεις πώς είναι, όλη η εβδομάδα μπορεί να είναι λίγο… βαρετή. Ο τραγουδιστής το λέει ξεκάθαρα: "I don't care if Monday's blue, Tuesday's gray and Wednesday too, Thursday I don't care about you" [Δεν με νοιάζει αν η Δευτέρα είναι μπλε, η Τρίτη γκρι και η Τετάρτη επίσης, Πέμπτη δεν με νοιάζεις].
Αλλά μετά έρχεται η Παρασκευή και όλα αλλάζουν! Είναι η μέρα που "I'm in love" [είμαι ερωτευμένος]. Ακόμα και το Σάββατο και η Κυριακή δεν μπορούν να συγκριθούν, γιατί η Παρασκευή "never hesitate" [ποτέ δεν διστάζει]. Είναι η μέρα που νιώθεις υπέροχα, ντύνεσαι όμορφα και απλά χαμογελάς. Είναι η χαρά της ζωής, η στιγμή που όλα είναι τέλεια!