Volatile kelimesi 'uçucu', 'değişken' veya 'istikrarsız' anlamlarına gelir. Genellikle hızlı ve öngörülemeyen değişimler gösteren durumları veya maddeleri tanımlamak için kullanılır.
Şarkıda bu kelime, anlatıcının kendi zihinsel durumunu veya ilişkisinin doğasını tanımlamak için kullanılıyor. "So volatile" ifadesi, hem kendi iç dünyasının hem de bahsettiği ilişkinin ne kadar kırılgan, öngörülemez ve tehlikeli olabileceğini vurguluyor. Bu, şarkının karanlık ve yoğun atmosferine çok uygun, güçlü bir kelime seçimi.
Slipknot'un bu güçlü parçası, ilk dinleyişte kendine zarar veren bir kadınla olan karmaşık ve toksik bir ilişkiyi anlatıyor gibi görünüyor. Şarkıdaki anlatıcı, "derisine iğneler batıran" bu kadını hem çirkin bir sırıtışla izliyor hem de onu "bir erkeğin hak ettiğinden biraz daha iyi" ve "güzel" buluyor. Bu ikilem, anlatıcının onu bırakmak istemesi ama "sadece o beni sevdiğinde" bunu yapabileceğini söylemesiyle daha da derinleşiyor. Şarkı, karşılıklı acı üzerine kurulu bir bağımlılık temasını işliyor: "Birbirimize acı çektirmek için yaratılmıştık."
Ancak şarkının asıl anlamı çok daha katmanlı. Solist Corey Taylor'a göre, buradaki "o" aslında bir kişiyi değil, müzik endüstrisini temsil ediyor. Şarkı, sanatçının müzik dünyasıyla olan aşk-nefret ilişkisinin bir metaforu. Tıpkı şarkıdaki kadın gibi, müzik endüstrisi de hem çekici ve güzel ("ne hoş bir günah") hem de kendi kendini yok eden bir yapıya sahip. Sanatçı bu "kirli dünyanın" içinde kaybolmuş hissediyor ve bu ilişkiden hem besleniyor ("Acıya ihtiyacım var") hem de ondan kurtulamıyor. Bu açıdan "Killpop", bir sanatçının tutkusuyla olan sancılı ve vazgeçilmez bağını anlatan çarpıcı bir eser.