Échame, “echar” fiilinin “bana” anlamındaki me zamiriyle birleşmiş hâlidir. Kelimesi kelimesine “beni at” gibi görünse de bu şarkıda “suçu bana at” anlamında kullanılır ve nakaratın akılda kalıcı ana ifadesidir.
Bu kullanım, İspanyolcada birine sorumluluk yüklemeyi anlatan deyimsel ve eğitici bir örnektir: echar la culpa a alguien = “birini suçlamak”.
Luis Fonsi’nin Porto Riko’dan gelen sanatçı olarak Demi Lovato ile söylediği “Échame La Culpa”, biten bir ilişkinin sorumluluğunu üstlenen kişinin itirafı gibi ilerliyor. Anlatıcı, “Tengo en esta historia algo que confesar” [Bu hikâyede itiraf etmem gereken bir şey var] diyerek başlıyor ve sonunda “tú no eres la mala, que el malo soy yo” [Kötü olan sen değilsin, kötü olan benim] diyor. Ona göre karşı tarafın suçu yalnızca kendisini tanımış olmak: “tu error solo fue conocerme” [Senin tek hatan beni tanımaktı]. Bu yüzden nakarattaki “No eres tú, soy yo” [Sen değilsin, benim] sözü, ayrılık şarkılarındaki o meşhur cümleyi bu kez gerçekten sorumluluk alarak kullanıyor.
Şarkı kavga etmeyi ve ilişkiyi sürdürüyormuş gibi davranmayı bırakmak istiyor: “No te quiero hacer sufrir, es mejor olvidar y dejarlo así” [Seni üzmek istemiyorum, unutmak ve böyle bırakmak daha iyi]. İngilizce bölümdeki “Play me like The Beatles, baby, just let it be” [Beni The Beatles gibi çal, bebeğim, sadece bırak gitsin] ifadesi, The Beatles’ın “Let It Be” sözünü çağrıştıran bir kelime oyunu. Ardından “come and put the blame on me” [gel ve suçu benim üzerime at] diyerek başlıktaki fikri açıkça söylüyor. Yine de finalde küçük bir eksiklik kalıyor: karşı tarafa vaat ettiği öpücüğü hiç vermemiş. “Solamente te falta un beso” [Sadece bir öpücük eksik] sözü, ayrılığı büyük laflardan çok, yerine getirilmeyen tek bir sözle anlatıyor.