Resignaré kelimesi, 'kabullenmek' veya 'razı olmak' anlamına gelir. Genellikle zor bir durumu veya kaybı kabullenme, boyun eğme anlamında kullanılır.
Şarkıda Christian Nodal, sevdiği kişiyi kaybetmenin acısıyla yüzleşirken bu kelimeyi kullanır. "Me resignaré a olvidarte" (Seni unutmaya razı olacağım) diyerek, ayrılığın kaçınılmazlığını ve bu acı gerçeği kabullenmek zorunda kalışını ifade eder. Bu kelime, şarkının hüzünlü ve kabulleniş dolu atmosferini çok iyi yansıtır.
Bazen bir ilişkinin bittiğini kelimelerden önce gözler söyler. Christian Nodal'ın bu güçlü şarkısı tam da bu anı anlatıyor. Şarkıcı, sevgilisinin gözlerine bakıyor ve gerçeği görüyor: 'Miro tus ojos y no eres feliz' [Gözlerine bakıyorum ve mutlu değilsin]. Artık rol yapmanın bir anlamı olmadığını ve sevgi bittiyse ayrılmanın en doğrusu olduğunu düşünüyor. Durumun ne kadar kötüleştiğini şu sözlerle vurguluyor: 'No eres la misma y me tratas mal' [Artık aynı kişi değilsin ve bana kötü davranıyorsun].
Bu bir yalvarma şarkısı değil, bir kabulleniş ve veda şarkısı. Şarkıcı, 'Adiós amor / Me voy de ti / Y esta vez para siempre' [Hoşça kal aşkım / Senden gidiyorum / Ve bu kez sonsuza dek] diyerek net bir karar veriyor. En can yakan kısımlardan biri ise, geçmişte duyduğu o güzel söze tutunması: 'Yo fui de ti / El amor de tu vida / Lo dijiste una vez / Me lo hiciste creer' [Ben senin / Hayatının aşkıydım / Bir zamanlar böyle demiştin / Beni buna inandırmıştın]. Bu acı dolu hatırlatma, vedasını daha da anlamlı kılıyor. Sonunda, onu unutmaya karar veriyor çünkü 'porque me fallaste' [çünkü beni hayal kırıklığına uğrattın].