Terrified kelimesi 'dehşete düşmüş' veya 'çok korkmuş' anlamına gelir. Şarkıda, Benson Boone bu kelimeyi, sevdiği kişiyi kaybetme korkusunu ifade etmek için kullanır.
Şarkıcı, sahip olduğu güzel şeyleri kaybetmekten duyduğu derin endişeyi dile getirirken, "There's no man as terrified as the man who stands to lose you" (Seni kaybetme riskiyle karşı karşıya olan bir adam kadar dehşete düşmüş başka bir adam yoktur) diyerek bu kelimeyi vurgular. Bu, şarkının duygusal yoğunluğunu ve kırılganlığını çok iyi yansıtan güçlü bir ifadedir.
Benson Boone bu şarkıda hayatının ne kadar yoluna girdiğinden bahsediyor. Zor zamanlar geçirmiş, özellikle de "the last four cold Decembers I recall" [hatırladığım son dört soğuk Aralık] dediği dönemler. Ama artık her şey daha iyi. Ailesini her ay görüyor ve en önemlisi, ailesinin de sevdiği bir kız arkadaşı var: "I found a girl my parents love" [ailemle tanıştırdığım ve sevdikleri bir kız buldum]. Hatta her şeye sahip olduğunu bile düşünüyor.
Fakat bu mutluluk beraberinde büyük bir korku getiriyor: ya her şeyi kaybederse? Şarkı, sahip olduğu güzel şeyleri kaybetme korkusuyla Tanrı'ya yalvaran bir adamı anlatıyor. Özellikle kız arkadaşını kaybetme düşüncesi onu dehşete düşürüyor: "there's no man as terrified / As the man who stands to lose you" [seni kaybetme ihtimali olan bir adam kadar korkmuş başka bir adam yoktur]. Şarkı boyunca Tanrı'ya bu "beautiful things that I've got" [sahip olduğum bu güzel şeyleri] elinden almaması için yalvarıyor.