Tremò kelimesi 'titremek' veya 'sarsılmak' anlamına gelen 'tremare' fiilinin geçmiş zaman üçüncü tekil şahıs çekimidir.
Şarkıda Adriano Celentano, "Ed il cuore mi tremò" (Ve kalbim titredi) diyerek Mary Lou'yu ilk gördüğünde hissettiği yoğun duyguyu ve heyecanı anlatır. Bu kelime, aşkın getirdiği ani ve güçlü fiziksel tepkiyi çok güzel bir şekilde ifade eder.
Adriano Celentano'dan klasik bir rock and roll vedası! Şarkıcı, sevdiği kadına, Mary Lou'ya veda etmek zorunda. Ama bu hüzünlü bir ayrılık şarkısı değil. Aksine, geri döneceğine dair kendinden emin bir söz veriyor. Şarkı, "Un giorno mi guardasti tu / Ed il cuore mi tremò" (Bir gün bana baktın / Ve kalbim titredi) sözleriyle başlayan bir aşk hikayesini anlatıyor. O unutamadığı "occhi neri" (siyah gözler) sayesinde başlayan bu büyük aşk, şimdi kısa bir ayrılıkla sınanıyor.
Şarkıcı, "Lontano me ne debbo andar / Ma non t'abbandonerò" (Uzağa gitmeliyim / Ama seni terk etmeyeceğim) diyerek Mary Lou'ya güvence veriyor. En güzel kısım ise geri dönüşünü anlatma şekli: "Il mio cavallo sa che un dì / La vecchia strada troverà / E come il vento / A te mi porterà" (Atım biliyor ki bir gün / Eski yolu bulacak / Ve rüzgar gibi / Beni sana getirecek). Bu sözler, sanki eski bir kovboy filminden fırlamış gibi, değil mi? Şarkı, hem tatlı bir aşk ilanı hem de neşeli bir geri dönüş vaadi.