Nergens liever kelime öbeği, tam anlamıyla "hiçbir yerde daha iyi değil" anlamına gelir. Bu, bir yerde olmaktan o kadar memnun olmak demektir ki, başka hiçbir yerde olmayı tercih etmezsiniz.
Şarkıda MEAU, "Nee, ik zou nergens liever willen zijn" (Hayır, hiçbir yerde daha iyi olmak istemezdim) diyerek, sevdiği kişinin yanında olmanın verdiği huzuru ve mutluluğu vurguluyor. Bu ifade, derin bir bağlılığı ve aidiyet hissini çok güzel bir şekilde anlatıyor.
MEAU’nun “Nergens Liever” şarkısı, bir ilişkide hem huzuru hem de kafa karışıklığını aynı anda yaşayan birinin iç sesi gibi. Anlatıcı pazar akşamı saatlerce “onzin praat” [saçma sapan konuşur], bazen fazla içer ve ne istediğini bilemez. Duygularına göre davranır, vicdanına göre değil: “Ik handel naar gevoel” [Hislerime göre hareket ederim]. Bu doğrudan itiraf, şarkının samimi ve biraz da kendisiyle dalga geçen tarafını gösteriyor. Sevdiği kişi onu değiştirmiştir, fakat bu değişimden pişman değildir. “Ik wil jou, al zit ooit alles tegen” [Her şey ters gitse bile seni istiyorum] derken seçimini oldukça net yapar.
Yine de anlatıcı kendinden tamamen emin değildir. Sevdiği kişinin kollarında güvende hisseder, ama “wat als ik het verpest?” [Ya her şeyi mahvedersem?] diye korkar. Bazen karşısındakini iter, kafasında küçük sorunları büyütür ve duygularını uyuşturur; buna rağmen karşısındaki kişi onu anlar ve söylediklerini yüzüne vurmaz. Şarkının başlığındaki “Nergens liever willen zijn” ifadesi kelimesi kelimesine “başka hiçbir yerde olmayı istemem” anlamına gelir. Yani bütün şüphelere, geç saatlere ve kendi çıkardığı dramlara rağmen anlatıcının en çok istediği yer, sevdiği kişinin yanıdır. Tek isteği de açık: “Blijf dan hier bij mij” [O zaman burada, yanımda kal].