Amanecer σημαίνει «ξημέρωμα» ή «αυγή» και αναφέρεται στη στιγμή που αρχίζει η μέρα. Στο τραγούδι, ο αφηγητής λέει ότι ξυπνά και θυμάται το αγαπημένο του πρόσωπο στο ξημέρωμα, δίνοντας στη λέξη έναν μελαγχολικό και ποιητικό τόνο.
Ο Fher Olvera τραγουδά για κάποιον που ξυπνά κάθε πρωί και η πρώτη του σκέψη είναι το πρόσωπο που έφυγε. Γύρω του όλα συνεχίζουν κανονικά, «La gente pasa y pasa siempre tan igual» (ο κόσμος περνάει και περνάει, πάντα ίδιος), όμως για εκείνον η ζωή έχει χάσει τον ρυθμό της. Ούτε ο καθρέφτης τον λυπάται: «El espejo no miente» (ο καθρέφτης δεν λέει ψέματα), και αυτό που βλέπει είναι ένας άλλος άνθρωπος.
Το ρεφρέν δεν κρύβεται πίσω από μεταφορές. «No hay nada más difícil que vivir sin ti» (δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο απ' το να ζω χωρίς εσένα), λέει, και κλείνει με τη φράση του τίτλου: «Si no te hubieras ido sería tan feliz» (αν δεν είχες φύγει, θα ήμουν τόσο ευτυχισμένος). Το τραγούδι το έγραψε ο Marco Antonio Solís και οι Maná το παίζουν σαν αργή ροκ μπαλάντα. Είναι ξεκάθαρα μελό, και αυτό ακριβώς είναι το ωραίο του.