Το desesperando προέρχεται από το ρήμα desesperar, που σημαίνει «απελπίζομαι» ή «χάνω την ελπίδα μου». Είναι μια δυνατή λέξη που εκφράζει έντονο συναίσθημα.
Στο τραγούδι, ο στίχος «Y yo, desesperando» (Και εγώ, απελπιζόμενος) περιγράφει την αγωνία του αφηγητή που περιμένει απαντήσεις, ενώ ο άλλος συνεχώς απαντά «ίσως, ίσως, ίσως». Αυτή η λέξη αποτυπώνει τέλεια την απογοήτευση και την ανυπομονησία του.
Έχεις βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση που κάποιος δεν μπορεί να σου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση; Το "Quizás, Quizás, Quizás" της Gaby Moreno είναι ακριβώς αυτό! Είναι ένα τραγούδι για την απογοήτευση που νιώθεις όταν ρωτάς "Qué, cuándo, cómo y dónde" (Τι, πότε, πώς και πού) και η μόνη απάντηση που παίρνεις είναι "Quizás, quizás, quizás" (Ίσως, ίσως, ίσως).
Η Gaby Moreno, μια καταπληκτική καλλιτέχνιδα από τη Γουατεμάλα, περιγράφει τέλεια την αίσθηση του να περνούν οι μέρες, "Y así pasan los días" (Και έτσι περνούν οι μέρες), ενώ εσύ απελπίζεσαι, "Y yo, desesperando", και ο άλλος απλά συνεχίζει να απαντά "Quizás, quizás, quizás". Είναι σαν να χάνεται ο χρόνος, "Estás perdiendo el tiempo", με όλο αυτό το "Pensando, pensando" (Σκεπτόμενος, σκεπτόμενος). Αναρωτιέσαι, "¿Hasta cuándo? ¿Hasta cuándo?" (Μέχρι πότε; Μέχρι πότε;) θα συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα. Είναι ένα τόσο relatable συναίσθημα, έτσι δεν είναι;