1972 Lyrics in Turkish by Anssi Kela

Below, I translated the lyrics of the song 1972 by Anssi Kela from Finnish to Turkish.
These lyrics have verified word for word translations. Click any lyric word to see the translation and hear the pronunciation!
Kristian
Bir keresinde Tanrı yapmıştı
Sınıfın tavanına snusla
Belli ki hâlâ bıyık bırakmaya çalışıyor
Susanna'yı
Sanırım bir zamanlar sevmiştim
Ama benimle olmak istemedi
Kafasını kazıttı, bir kadınla yaşıyor
Nummelin
Ön sıradaki çocuk
Hâlâ o aynı gözlükler
Köşede yalnız oturuyor, tıpkı eskisi gibi
Hayrandım
O zamanlar Roope'yi kıskanırdım
Onun hayatını isterdim
Şimdi dans pistinde pantolonu bileklerine düşüyor
Dünyayı değiştirecektik
Duvar ustaları olduk
Taksiciler, kunduracılar
Bekâr anneler, araba satıcıları
Doktorlar olduk
Memurlar, başçavuşlar
Bugün bir anlığına kral olabiliriz
Nurminen
Topa dokunuşu altın gibiydi
Profesyonel olurdu
Sarhoş kafayla taş ocağına düşmeseydi
Güzel Jasmin
Paris'e model olmaya gidecekti
Hâlâ harika görünüyor
Yine Miss Lohja finaline nasıl kaldığını anlatıyor
Dünyayı değiştirecektik
Duvar ustaları olduk
Taksiciler, kunduracılar
Bekâr anneler, araba satıcıları
Doktorlar olduk
Memurlar, başçavuşlar
Bugün bir anlığına kral olabiliriz
Mezuniyet keplerini taktığımızda
Her şey hakkında her şeyi bilirdik
Ne kadar yaşlanırsak
O kadar aptallaşıyoruz
Ve en azından ben
Hiçbir b*ktan anlamıyorum
Dün eve döndüğümde
Anahtar kilitlere uymuyor
Pencereden kıyafetlerim uçuyor
Dünyayı değiştirecektik
Duvar ustaları olduk
Taksiciler, kunduracılar
Bekâr anneler, araba satıcıları
Doktorlar olduk
Memurlar, başçavuşlar
Bugün bir anlığına kral olabiliriz
Vuorinen
Yıllar öncesinden bir dost
Eskiden saatlerce konuşurduk
'Görüşmek güzeldi'
Artık başka bir şey diyemiyorum
Lyrics and Translations Licensed & Provided by LyricFind
Did you like this lyrics translation?

muurareita — duvarcılar

Muurareita kelimesi, "duvarcılar" anlamına gelir. Bu kelime, şarkının ana temalarından biri olan gençlik hayalleri ile yetişkinlik gerçekleri arasındaki farkı vurgulamak için kullanılmıştır.

Şarkıda, arkadaşlarının "dünyayı değiştirmeyi" hayal ettikleri ancak sonunda "duvarcılar, taksi şoförleri, ayakkabıcılar" gibi sıradan mesleklere sahip oldukları anlatılır. Bu kelime, hayallerin nasıl değişebileceğini ve hayatın beklenmedik yollara sapabileceğini gösteren güçlü bir semboldür.

Anssi Kela’nın “1972” şarkısı, yıllar sonra eski sınıf arkadaşlarıyla karşılaşmanın hem komik hem de biraz acı tarafını anlatıyor. Kristian hâlâ sınıfın tavanına nuşka ile çizdiği Tanrı figürünün bıyıklarını büyütmeye çalışıyor; Susanna artık anlatıcının sevgilisi değil, kafasını kazıtmış ve başka bir kadınla yaşıyor. Ön sıradaki Nummelin aynı gözlüklerle yine köşede yalnız oturuyor. Bir zamanlar hayran olunan Roope ise dans pistinde pantolonunu ayak bileklerine düşürmüş durumda. Geçmişte herkes dünyayı değiştireceğini düşünürken hayat onları duvar ustalarına, taksi şoförlerine, kunduracılara, doktorlara, memurlara ve tek başına çocuk büyüten annelere dönüştürmüş. “Meidän piti muuttaa maailmaa” [Dünyayı değiştirmemiz gerekiyordu] sözü, gençlik hayallerinin yetişkinlikteki sıradan mesleklere çarpmasını çok net anlatıyor.

Şarkının mizahı bazen acımasızlaşıyor: Profesyonel futbolcu olabilecek Nurminen sarhoşken bir taş ocağına düşmüş, Jasmin ise hâlâ Paris’te manken olma planından ve Miss Lohja finaline kalmasından söz ediyor. Lohja, Finlandiya’da bir yer adıdır. Mezuniyet şapkaları takıldığında her şeyi bildiklerini sanan bu insanlar yaşlandıkça “daha aptal” olduklarını düşünmeye başlıyor; anlatıcı da eve döndüğünde anahtarının kilide uymadığını ve kıyafetlerinin pencereden atıldığını söylüyor. En sonda Vuorinen’le karşılaşınca eskiden saatlerce konuştukları hâlde geriye yalnızca “Oli kiva nähdä” [Seni görmek güzeldi] cümlesi kalıyor. Eğlenceli sınıf arkadaşları portresinin altında, zamanın insanları ve eski yakınlıkları nasıl değiştirdiğini gösteren çok tanıdık bir buluşma var.

Did you know?
In addition to reading lyric translations, you can now learn Finnish with music and lyrics from your favorite artists.
Yes, including 1972 by Anssi Kela!
No more boring lessons. You can now learn with engaging and culturally relevant lyrics from the best artists.
LEARN FINNISH WITH 1972 BY ANSSI KELA
Learn Finnish with music with 2054 lyric translations from various artists including Anssi Kela
Check out our mobile app
Download on the App Store
Get it on Google Play
Rated 4.9 · Join 250,000+ learners
Rated 4.9 stars
Learn Finnish with lessons based on this song!
Get it on Google Play
Download on the App Store
Rated 4.9 · Join 250,000+ learners
Apple and App Store are trademarks of Apple Inc.
Google Play and the Google Play logo are trademarks of Google LLC.