Replay kelimesi, bir şarkıyı veya bir anı tekrar tekrar dinlemek ya da yaşamak anlamına gelir. Genellikle bir videoyu veya sesi baştan oynatma işlevini ifade eder.
Bu şarkıda Zendaya, sevdiği bir şarkıyı veya bir anı o kadar çok beğeniyor ki, onu sürekli tekrar dinlemek veya o anı tekrar tekrar yaşamak istiyor. Bu kelime, şarkının ana temasını ve duygusunu çok iyi yansıtıyor.
Hiç en sevdiğin şarkıyı tekrar tekrar dinlemekten kendini alamadığın oldu mu? Zendaya'nın "Replay" şarkısı tam da bu hissi anlatıyor! Şarkıda, bir kişiye duyulan yoğun çekim, adeta bağımlılık yapan bir şarkıya benzetiliyor. Zendaya, bu kişinin "sesinde" o kadar kaybolmuş ki, müziği hem kısıp hem de sonuna kadar açmak istiyor: "Sounds so good, I just can't take no more / Turn it down, turn it up, I don't know" (O kadar iyi geliyor ki, daha fazlasına dayanamam / Sesini kıs, sesini aç, bilmiyorum). Bu kararsızlık, hislerinin ne kadar güçlü ve baş döndürücü olduğunu gösteriyor.
Bu sadece bir şarkı dinlemek gibi değil; bu, birini her an yanında hissetme arzusu. Zendaya, bu kişiyi gittiği her yere götürmek ve onu sürekli "tekrar moduna" almak istiyor: "Put you on repeat / Play you everywhere I go" (Seni tekrara alıyorum / Gittiğim her yerde seni çalıyorum). Şarkı, birine duyulan hayranlığın ve tutkunun, en sevdiğiniz melodiyi durmadan dinleme isteğiyle nasıl aynı olabileceğini harika bir şekilde ifade ediyor.