Start learning to track your progress 0 / 70%
70%

skepticalσκεπτικός

Skeptical σημαίνει 'σκεπτικός' ή 'δύσπιστος'. Περιγράφει την κατάσταση κάποιου που έχει αμφιβολίες ή δεν πιστεύει εύκολα κάτι, μέχρι να του δοθούν αποδείξεις.

Στο τραγούδι, ο Swae Lee λέει: "was skeptical at first but now I'm not". Αυτό δείχνει μια αλλαγή στην αρχική του στάση απέναντι σε μια κατάσταση ή ένα άτομο, υποδηλώνοντας ότι οι αρχικές του αμφιβολίες έχουν πλέον διαλυθεί. Είναι μια λέξη που προσθέτει βάθος στην εξέλιξη των συναισθημάτων του καλλιτέχνη.

Στο "Won't Be Late", ο Swae Lee και ο Drake μας βάζουν σε μια διάθεση όπου ο χρόνος σταματά για ένα συγκεκριμένο άτομο. Ο Swae Lee τραγουδάει για το πώς ξαφνικά "freed up" [απελευθερώθηκε] και "saving my time for you" [κρατάει τον χρόνο του για σένα], δείχνοντας ότι όλα τα άλλα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα. Είναι σαν να λέει, "I'm better when I'm just on my own, girl" [Είμαι καλύτερος όταν είμαι μόνος μου, κορίτσι], αλλά μετά παραδέχεται ότι "Standing in line for you" [Στέκομαι στην ουρά για σένα] για άγνωστο χρονικό διάστημα. Αυτή η αντίφαση είναι γλυκιά και δείχνει πόσο δυνατή είναι η έλξη.

Οι στίχοι είναι γεμάτοι με αυτή την αίσθηση του επείγοντος και της επιθυμίας, αλλά και της υπομονής. Το επαναλαμβανόμενο "Won't be late, won't delay" [Δεν θα αργήσω, δεν θα καθυστερήσω] είναι σαν μια υπόσχεση, μια διαβεβαίωση. Μου αρέσει πολύ το πώς περιγράφει την αμοιβαία επιθυμία: "Things I wrote lengths I go / Lets you know that I want you / Words we spoke, things you wrote / Let me know that you want me too" [Πράγματα που έγραψα, αποστάσεις που διένυσα / Σε ενημερώνουν ότι σε θέλω / Λόγια που είπαμε, πράγματα που έγραψες / Με ενημερώνουν ότι με θέλεις κι εσύ]. Είναι μια ωραία υπενθύμιση ότι η έλξη είναι αμφίδρομη. Και φυσικά, οι πιο τολμηροί στίχοι για το "Ikebe, pressing on me heavy" και "Bakassi, moving on me wassy" [Ikebe, με πιέζει δυνατά / Bakassi, κινείται πάνω μου άγρια] δείχνουν μια πιο σωματική πλευρά της επιθυμίας, κάνοντας τον χρόνο να κινείται "real slow" [πραγματικά αργά].

Ο Swae Lee, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένας καλλιτέχνης που έγινε γνωστός ως το ένα μισό του hip-hop ντουέτου Rae Sremmurd. Μαζί με τον αδελφό του, Slim Jxmmi, έφεραν έναν ιδιαίτερο ήχο στη μουσική σκηνή.

Πέρα από την επιτυχία του με τους Rae Sremmurd, ο Swae Lee έχει χτίσει και μια δυνατή σόλο πορεία. Η μουσική του ξεχωρίζει για τις μελωδικές γραμμές και το χαρακτηριστικό φαλτσέτο του. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες επιτυχίες όπως το "Sunflower" με τον Post Malone και το "Sicko Mode" του Travis Scott.