high-tonesosyetik / lüks

High-tone kelimesi, genellikle 'lüks', 'sosyetik' veya 'üst sınıf' yerleri ya da kişileri tanımlamak için kullanılır. Bu, günlük dilde sıkça karşılaşılmayan, biraz daha özel bir ifadedir.

Şarkıda Nina Simone, sevgilisinin 'high-tone places' yani 'lüks yerleri' umursamadığını, onun için gösterişin değil, kendisinin önemli olduğunu vurguluyor. Bu kelime, şarkının ana teması olan sadeliği ve gerçek sevgiyi çok güzel bir şekilde öne çıkarıyor.

Nina Simone'dan "My Baby Just Cares For Me" şarkısı, sevgilisinin gösterişli şeylere, pahalı kıyafetlere ya da lüks yerlere hiç önem vermediğini anlatan tatlı ve eğlenceli bir şarkı. Şarkıcı, sevgilisinin ne Liz Taylor'a ne de Lana Turner'ın gülümsemesine aldırış etmediğini söylüyor.

Onun için tek önemli şeyin kendisi olduğunu defalarca vurguluyor: "My baby just cares for me" [Bebeğim sadece beni umursuyor]. Hatta bir yerde "I wonder what's wrong with baby" [Bebeğimde ne yanlış var merak ediyorum] diyerek bu durumu biraz da esprili bir dille sorguluyor. Bu şarkı, gerçek aşkın maddi şeylerden çok daha değerli olduğunu anlatan, insanın içini ısıtan bir melodiye sahip!

This song has more lessons to be added
Tap the request button below to prioritise the additional lessons